Netaş, Bilişim 500 Ödülleri’nde Türkiye Ekonomisine Katkı Özel Ödülü de dahil 4 kategoride 1’nci oldu

ABD’den Avustralya’ya kadar bilişim ihracatı gerçekleştiren Netaş, Türkiye Ekonomisine Katkı Özel Ödülü altında 2018 yılının Bilişim Hizmetleri İhracat şampiyonu oldu. Netaş, dün gerçekleştirilen Bilişim 500 Ödül Töreni’nden dört ödül ile döndü. İhracat Şampiyonluğunun yanısıra, İstanbul Havalimanı’nın bilişim altyapısını örerek Türkiye’nin ağ rekorunu kıran Netaş, söz konusu projedeki başarısının da katkısıyla Sistem Entegratörü ve İş Ortağı kategorisi altında hem ‘İş Uygulamaları’ hem de ‘Ağ Donanımı’nda iki ödül daha aldı. Bir diğer ödülü ise Netaş, 500 Plus Sistem Entegratörü ‘IoT ve M2M kategorisinde kazandı.

Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Mimarı Netaş, dün gerçekleştirilen Bilişim 500 Ödül Töreni’nde dört kategoride birincilik elde etti. Türkiye Ekonomisine Katkı Özel Ödülü başlığı altında 2018 yılının Bilişim Hizmetleri İhracat birincisi olan Netaş ayrıca “Sistem Entegratörü ve İş Ortağı” kategorisi altında hem İş Uygulamaları hem de Ağ Donanımı’nda; 500 Plus Sistem Entegratörü IoT ve M2M’da da birinci oldu.

2018 yılının Bilişim Hizmetleri İhracat Şampiyonu Netaş, ABD’den Avustralya’ya kadar farklı birçok ülkeye iletişim teknolojileri ihraç ediyor. 2018 yılının Bilişim Hizmetleri İhracat Şampiyonu Netaş, ABD’den Avustralya’ya kadar farklı birçok ülkeye iletişim teknolojileri ihraç ediyor. Netaş’ın Smart Ofis iletişim çözümü bugün Silikon Vadisi’ne ev sahipliği yapan Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles’ta başlıca müşterilerde kullanılıyor. Yine Netaş Ar-Ge’si tarafından geliştirilen bulut tabanlı multimedya iletişim platformu Talki, Avustralya’da bir operatör tarafından KOBİ’lere yönelik çözümünde kullanılıyor.

İstanbul Havalimanı bilişim altyapısı ödül getirdi

Sistem Entegratörü ve İş Ortağı kategorisi altında hem İş Uygulamaları hem de Ağ Donanımı’nda ise Netaş’a birinciliği İstanbul Havalimanı getirdi. Netaş, sistem entegratörü tecrübesiyle İstanbul Havalimanı’nın bilişim alt yapısını yeni nesil “akıllı teknolojilere” uygun ve aynı anda 55 bin kişiye kesintisiz hızlı internet sunabilecek şekilde kurdu.

Nesnelerin İnterneti’nin birincisi de Netaş

Netaş, 500 Plus Sistem Entegratörü ‘IoT ve M2M’deki ödülü ise Akıllı Şehir ve Akıllı Üretim için geliştirdiği ve 2017 yılında markalaştırdığı IoT – Nesnelerin İnterneti Platformunu IoN ile aldı. 5G ile birlikte 2025 yılına kadar 25 milyardan fazla cihazın internet ile birbiriyle iletişim halinde olacağı öngörüsüyle IoT çalışmalarını hızlandıran Netaş, sosyal sorumluluk anlayışıyla ION platformunu 5G Vadisi’nde girişimcilerin, üniversitelerin, gençlerin kullanımına sundu. Bu sayede IoN ile ilgili projeleri 5G Vadisi’nde Netaş’ın ION platformu üzerinde ücretsiz olarak denemek, geliştirmek mümkün.

İletişim:

Feray Akşit
Netaş Kurumsal İletişim

T: +90 216 522 55 98

Benzer İçerikler

Tüm Hakları Saklıdır – © Netaş Telekomünikasyon A.Ş. 2020