seciniz  




  


 RPR Alliance   
Metro Ethernet 
  
Forum 
  
IEEE 802.3ae 
  
10Gbps Ethernet 
  
Task Force 
  
IEEE 802.17 
  
Resilient Packet 
  
Ring Working Group 
  
10 Gigabit 
  
Ethernet Alliance   


      
Bize Ulaşmak İçin   

English   


Bulunduğunuz sayfa:
Ana Sayfa / Teknoloji ve Uzmanlık / Optik Ethernet/ Optik Ethernet Hakkında


voip


Kurumsal LAN (Local Area Network - Yerel Alan Ağı) ve servis sağlayıcı omurgası arasındaki erişim problemlerini ortadan kaldırıyor.

Günümüzde Intranet trafiğinin yaklaşık %80'i Ethernet üzerinden taşınıyor. Bu trafik genellikle bir gigabit LAN üzerinde başlıyor ve bir terabit omurgaya doğru gidiyor. Ancak LAN ile omurga arasında yeniden düzenleniyor ve Ethernet düşünülerek tasarlanmamış metropol alan ağları arasında megabit hızına düşüyor.
Uluslararası araştırma şirketi IDC'ye göre 2003'e kadar dünyadaki ağ bağlantılarının neredeyse tümü (%97) Ethernet tabanlı teknolojiler kullanılarak yapılacak. Aynı sürede beklenti, servis sağlayıcılar için 3 - 5 milyar dolarlık bir pazar fırsatının oluşması. Pek çoğu 100 Mbps hızlı Ethernet ve gigabit Ethernet servislerini kullanan kurumlar LAN'larını, ağ üzerinden alışık oldukları 100 Mbps hızlı Ethernet ve gigabit Ethernet hızlarında bağlamak isteyecekler.
Servis sağlayıcılar günümüzdeki tipik MAN (Metropol Area Network - Metropol Alan Ağı) mimarisinin yarattığı bant genişliği darboğazını yeni bir pazar fırsatı olarak hedeflemeliler. Ethernet'in gücü neden LAN'dan MAN'a ve omurga üzerine doğru yayılmasın?


Ana Sayfa | Bize Ulaşmak İçin | English | Telif Hakkı/Kullanım Şartları | Gizlilik Sözleşmesi
Copyright © Nortel Networks Netaş 2003. Tüm Hakları Saklıdır.